N-baan - 03 MVZL

Modelbaan Vereniging Zuid-Limburg
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Beschrijving banen
N-baan
Algemeen:
De baan is opgebouwd uit 5 modules en is opgesteld in een U vorm met een totale lengte van 7,80 meter en een breedte van 2.40 meter. Deze is rondom toegankelijk voor het publiek en afgeschermd door middel van plexiglas, zodat iedereen alles goed en van dichtbij kan bekijken en direct contact met de leden mogelijk is in verband met eventuele vragen van bezoekers. Het railplan bestaat uit drie sporen: een dubbelspoor hoofdbaan
en een lokaalspoor. De leden kunnen rijden met elk  door hun zelf gewenst materieel. Het landschap is een middelgebergte, met glooiende hellingen en berg- en rotspartijen. Het landschap is geen natuurgetrouwe nabootsing van een bestaand spoorwegbedrijf noch de imitatie van een geografische locatie of de exacte weergave van een tijdperk.
Het grote station van de N-baan.
Het grootste project van afgelopen jaar is ongetwijfeld de aanplant van onze wijngaard St. Martin. Er zijn maar liefst 1700 wijnrankjes aangeplant gedurende de afgelopen zomer, hetgeen menig zweetdruppeltje gekost heeft. Uiteraard kon de "Weinstube" niet achterblijven. Ook die is recentelijk gerealiseerd.
Hier de uitgebreide wijngaard "St. Martin".
Tevens wordt er momenteel aan het nieuwe dorp gebouwd. Een en ander is nog in een beginstadium. Er zijn een aantal huisjes aangeschaft, die na een weather beurt het dorp een aanzicht moeten geven. We zijn nog op zoek naar een geschikte naam voor het dorp dat in onze fictieve wereld aan het ontstaan is.
Verder is er ook nog een houtzagerij bijgebouwd.
Het naast het dorp gelegen stationsemplacement wordt momenteel ook grondig aangepakt. Hier wordt momenteel hard gewerkt om een lokloods in landschap in te passen. De loods is al klaar. De inpassing in het landschap is gaande.
Genoeg werk voor vele clubavonden, waar toch ook nog altijd tijd is voor gezelligheid.
Techniek:
Op de baan zijn diverse vormen van modelbouw te zien zoals zelfgemaakte bomen en druivenstruikjes, zelfbouw van bruggen en het weatheren van gebouwen. Doordat de baan nog in opbouw is, kan men wel het ontstaan van een baan van dichtbij meemaken.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu