________________________

 


De N-baan is gebouwd naar eigen interpretatie van een Duits landschap. Dit rijkgevulde landschap bestaat uit 3 onafhankelijke lussen waarover zowel veel als veel verschillende treinen het landschap doorkruisen. Deze lussen komen samen in het grote station, gelegen in een stedelijk gebied en langs een lokkenloods. Verderop liggen een houtzagerij en een oude groeve die door moderniseringen minder activiteiten zien. De baan bestaat uit vijf makkelijk te transporteren segmenten en biedt 3 machinisten de mogelijkheid om onafhankelijk van elkaar analoog of digitaal te rijden.

Schaal:                N spoor 1:160 gelijkstroom
Thema:                Landschapsbaan met 1 station.
Basisvorm            U-vormige constructieplattegrond in 5 modules.
Afmeting:              7,80 m breed en 2,40 m diep.
Bediening:            Analoog en digitaal.
Bijzonderheden:   Een nieuwe N-baan is in constructie.

 

Algemeen:

De baan is opgebouwd uit 5 modules en is opgesteld in een U vorm met een totale lengte van 7,80 meter en een breedte van 2.40 meter. Deze is rondom toegankelijk voor het publiek en afgeschermd door middel van plexiglas, zodat iedereen alles goed en van dichtbij kan bekijken en direct contact met de leden mogelijk is in verband met eventuele vragen van bezoekers. Het railplan bestaat uit drie sporen: een dubbelspoor hoofdbaan en een lokaalspoor.
De leden kunnen rijden met elk  door hun zelf gewenst materieel. Het landschap is een middelgebergte, met glooiende hellingen en berg- en rotspartijen. Het landschap is geen natuurgetrouwe nabootsing van een bestaand spoorwegbedrijf noch de imitatie van een geografische locatie of de exacte weergave van een tijdperk.
Een groot project was ongetwijfeld de aanplant van onze wijngaard St. Martin. Er zijn maar liefst 1700 wijnrankjes aangeplant. hetgeen menig zweetdruppeltje gekost heeft. Uiteraard kon de "Weinstube" niet achterblijven.
Tevens wordt er momenteel aan het nieuwe dorp gebouwd. Een en ander is nog in een beginstadium. Er zijn een aantal huisjes aangeschaft, die na een weather beurt het dorp een aanzicht moeten geven. We zijn nog op zoek naar een geschikte naam voor het dorp dat in onze fictieve wereld aan het ontstaan is.
Het naast het dorp gelegen stationsemplacement wordt momenteel ook grondig aangepakt. Hier wordt momenteel hard gewerkt om een lokloods in landschap in te passen. De loods is al klaar. De inpassing in het landschap is gaande.
Genoeg werk voor vele clubavonden, waar toch ook nog altijd tijd is voor gezelligheid.Techniek:

Op de baan zijn diverse vormen van modelbouw te zien zoals zelfgemaakte bomen en druivenstruikjes, zelfbouw van bruggen en het weatheren van gebouwen.
Wijngaard "St.Martin"